Olybet EHL Oskara kausa izcīņas apskats - R8 divīzija
30.04.2018

1. nedēļa
 
R8
Lieliskākā kombinācija hokejā - lielisks uzbrukums apvienots ar lielisku aizsardzību svētdien R8 regulārās sezonas zelta medaļniekiem Ķengargs 2 nesa lielus augļus - ar 4:0 sērijas pirmajā spelē izcīna uzvaru pret NA komandu! Visas iespējas NA ierādīt rajona puikām savu vietu, jau šovakar 22:30 Volvo hallē atbildes spēle!
 
L&L 2, tāpat kā pirmā komanda, sagādā savas divīzijas pagaidām lielāko pārsteigumu un regulārajā sezonā tabulā daudz augstāk finišējušo Ice Warriors 2 sēijas pirmajā spēlē pārspēj ar 4:0! Šeit, noteikti, uzslavu pelnījis L&L treneru korpuss, abas komandas teicami sagatavojot playoff izcīņai. Tiesa, aizvadīta tikai viena spēle abiem klubiem, taču pirmie iespaidi ir ļoti pārsteidzoši.
 
“Neiemetīsi Tu, iemetīs Tev” - šis teiciens noteikti kādu laiku saglabājās atmiņā Ledus Veču otrajai vienībai pēc aizvadītās pirmās sērijas spēles pret Frozen 2, kur Frozen ņēma virsroku ar rezultātu 2:0, jo tieši momentu realizācija pievīla Večus. Kā vienai, tā otrai komandai laiks sagatavoties sērijas otrajai spēlei ir pietakams - otrais mačs 22.martā 20:45 Kurbadā.
 
Piečuku 2 un Varan 2 playoff sērijā izteiktu favorītu nav, abas komandas spēlē ļoti vienlīdzīgi, arī regulārās sezonas savstarpējie rezultāti to parāda. Un kas par pārsteigumu - pirmā spēle un bullīši. Šoreiz ar uzvaru kabatā sērijas pirmajā spēlē mājās aizbrauc Piečuki 2. Visas iespējas Varan izlīdzināt sēriju 22.martā 22:10 Ogrē!
 
2. nedēļa
 
R8
 
Tieši tāpat kā Piečuku pirmā komanda, Piečuki 2 ceturdaļfināla sērijā izcīna pārliecinošu uzvaru ar 3:0 un atstāj sausā Varan otro vienību. Lai gan pirmā sērijas pirmā spēle aizgāja līdz pēcspēles metieniem, gan otrajā, gan trešajā spēlē tika gūtas sausās uzvaras ar rezultātu 4:0 un Piečuki 2 ar nopietnu pretestību tā arī vairs nesastopas.
 
Ledus Veči 2 pret Frozen 2 trijās spēlēs gūst tikai vienus vārtus un izstājas no turpmākās Oskara kausa cīņas ar rezultātu 0:3 sērijā. Momentu realizācija Večiem kliboja visās trijās spēlēs, Frozen to spēja izmantot un pārliecinoši iesoļo izslēgšanas spēļu pusfinālā - pieredze un vēss prāts nospēlē izšķirošu lomu šajā sērijā.
 
Ķengarags 2 ņem piemēru no pirmās komandas un pārvar Oskara kausa pirmo kārtu, ar rezultātu 3:0 uzveic divīzijas pastarīšus HK NA ceturdaļfinālā. Visās trīs spēlēs Ķengarags izgāja uz ledus kā izteikti favorīti un katrā spēlē dominēja, neatstājot pretiniekam citus variantus kā paspiest roku un novēlēt veiksmi nākamajā kārtā. Šeit gan jāpiebilst, ka NA demonstrē lielāko sportiskās meistarības progresu EHL šajā sezonā, laika posmā septembris / marts, kas ļauj prognozēt, ka nākamo sezon šī komanda cīnīsies par daudz augstākiem mērķiem!
 
 
Vienīgā R8 divīzijas ceturdaļfināla sērija, kura nenoslēgsies ar 3:0 - L&L 2 pret traumu nomocītajiem Ice Warriors 2. L&L turpina pārsteigt un pierāda, ka sērijas pirmā spēle, kurā tika gūta uzvara ar 4:0, nebija nekāda nejauša sagadīšanās. Regulārajā sezonā priekšpēdējā vietā finišējusī L&L atrodas vienas uzvaras attālumā no pusfināla, ar rezultātu 2:1 sērijā būdami vadībā pret Ice Warriors. Warrioriem tikai viens padomā - sakārtot galvas un pārņemt inicatīvu sērijā. Nākamā spēle otrdien 21:00 Mārupē. 
 
3. nedēļa
 
R8
Abas komandas - gan LNL 2, gan Ice Warriors 2, šajā sērijā ir paspējuši pabūt gan vadībā, gan iedzinējos. LNL pirmie atklāja sērijā rezultātu - 1:0, Warriors atbildēja ar divām uzvarām pēc kārtas - 1:2. LNL vajadzēja uzvaru, lai turpinātu sezonu, un še Tev - 2:2! Sērijā nospēlētas četras aizraujošas spēles, rezultāts neizšķirts.. laiks GAME 5! Ceturtais R8 divīzijas pusfinālists tiks noskaidrots 6.aprīlī plkst. 21:00 Mārupē!
 
4. nedēļa
 
 
R8
R8 divīzijas saspringtākajā sērijā - Ice Warriors 2 pret L&L 2 - aizvadītajā nedēļā, pēc nospēlētām piecām vienlīdzīgām spēlēm, noskaidroja pusfinālistu - sērijas piektajā spēlē ar rezultātu 3:0 Warriors pārspēja L&L, izcīnot vietu pusfinālā! Nākamajā kārtā Warriors dosies cīņā pret Frozen 2 par vietu R8 divīzijas finālā.
 
Piečuki 2 VS Ķengarags 2 - abas komandas pusfinālā iesoļoja ar trīs izcīnītām uzvarām un nevienu zaudētu spēli. Viens bija skaidrs - kāda no komandām vismaz vienreiz sajutīs zaudējuma sāpes. Pirmajā sērijas spēlē lielisku komandas spēli demonstrēja Piečuki, sametot trīs ripas Ķengaraga vārtos, taču Piečuku vārti palika neieņemti - 3:0 spēlē, 1:0 sērijā!
 
5. nedēļa
 
R8
Ķengarags 2 pēc 0:3 zaudējuma pirmajā spēlē pret Piečukiem 2 sīvā bullīšu duelī sērijas otrajā spēlē izcīna uzvaru ar rezultātu 2:1 un spēja izlīdzināt sēriju, taču svinības bija īsas - R8 regulārās sezonas zelta medaļnieki atkal nespēj gūt vārtus un nonākuši bezdibeņa malā pēc piedzīvotā 0:1 zaudējuma pret Piečukiem, sērijā 1:2 par labu Piečukiem.
 
Playoff’ā pārliecinošu sniegumu demonstrējušie Ice Warriors 2 turpina spīdēt - divās pusfināla spēlēs pret Frozen 2 izcīnītas divas uzvaras ar rezultātiem 4:0 un 3:1, un sērijā panākts 2:0. Warriors vēl ne reizi šajā playoff pusfināla kārtā nav izjutuši zaudējuma garšu. Vai krustcelēs nonākušie Frozen spēs viņiem to sagādāt un aizķerties šajā sērijā?
 
6. nedēļa
 
R8
R8 divīzijas pusfinālos noskaidroti divi finālisti, taču divi pilnīgi dažādi stāsti - Ice Warriors 2 pietika ar trīs spēlēm, lai gūtu trīs uzvaras pār Frozen 2 un izcīnītu vietu finālā, visos trijos mačos gūstot pārliecinošas uzvaras, savukārt Ķengarags 2 ar Piečukiem 2 cīnijās līdz pat pēdējam - rajona puikas spēja atspēlēties no 1:2 sērijā un panākt piekto spēli, kurā bullīšos ar rezultātu 2:1 izcīnija vajadzīgo, trešo, uzvaru un nokārto sev tikšanos finālsērijā ar Ice Warriors 2!
 
7. nedēļa
 
R8
HK Ķengarags 2 un HK Ice Warriors 2 finālu sāks pēc valsts svētku brīvdienām, pirmo reizi tiekoties 6. Maijā HK MOGO hallē 20:15 un sērija var ieilgt pat līdz 27. maijam.
 
 
 

ORGANIZATORISKIE JAUTĀJUMI:

  • Jānis Puriņš (finanses un organizācija)
    27033996
    janis@entuziasti.lv
  • Roberts Pļāvējs (reklāma,mārketings un organizācija)
    28881115
    roberts@entuziasti.lv
  • Haralds Apinis (dizains un organizācija)
    29359757
    haralds@entuziasti.lv

GALVENAIS TIESNESIS:

Ainars Bitens (turnīra tehniskā organizācija un kalendārs)
29285886
ainars@entuziasti.lv

DIZAINS (komandu formas un logo)

  • Haralds Apinis - 29359757
    haralds@entuziasti.lv

FOTO UN VIDEO DEPARTAMENTS

  • Maris Greiers (mediju centra vadītājs)
    26565739
    greiers@entuziasti.lv